Albena contacts0 700 12 110 (на цената на един градски разговор) 8:30-17:00 Пон. - Чет.

Търсене на хотели

хотел
пристигане
заминаване
1 стая; -- нощувки
възрастни
над 12 г.
деца
от 2 до 12 г.

Абонамент за бюлетин


Мексикански ресторант Tex-Mex House

Царевица, боб, такос, буритос, тортили, чили кон карне, люти чушки...                

За какво Ви напомня това? За Мексико, разбира се. Знаете ли, че там отглеждат и използват в кухнята си повече от 80 вида люти чушки, че Мексико, родината на авокадото и какаото, е подарила на света шоколада? Знаете ли, че още през 2010 година мексиканската кухня е оценена от ЮНЕСКО за шедьовър на световното нематериално културно наследство? Знаете ли, че ако се намирате във ваканционно селище "Албена" и след плажа  Ви се иска да похапнете нещо различно, то може да опитате екзотичната мексиканска кухня в ресторант "Тех-Мех", който се намира в началото на пешеходната алея.

Ресторант Текс - Мекс  Албена

Продуктите, които се използват са автентични - от Мексико. Колоритните мариачи също са мексиканци. Облечени в традиционни костюми, музикантите са истинска атракция и създават невероятно настроение. Шеф - готвач Василка Иванова от 11 години води на кулинарно пътешествие гостите. В началото започнала плахо. Съвсем логично, защото за нея всичко това било непознато - рецептите, подправките, готварските техники. Увереност добива, когато разбира, че няма да е сама в това предизвикателство. До нея застава мексиканецът Луис Монтеро де Палма. Той повече от 30 години е в България. Женен е за българка. Ана Монтеро е художничка, изучавала тайните и мистичните следи на мексиканските цивилизации и по-специално на маите. Тя е живяла в Мексико, където успява да осъществи директен контакт с тази толкова прочута и интересна култура от полуостров Юкатан. Нейни картини допълват автентичната атмосфера на мексиканския ресторант. Най-новото ястие в менюто му е Пиле "Напалитос" - загърнати пилешки гърди в ленти от кактус със сирене "Чедър" и лют шоколадов сос.

Необходими продукти:

  • пилешки гърди
  • ленти от кактус "Напалитос" (можете да ги откриете под формата на консерва в големите хранителни вериги)
  • сирене "Чедър"
  • лютив шоколадов сос (можете да го откриете в големите хранителни вериги)
  • сусам
  • мексиканска подправка "Фахита" (комбинация от чесън на гранули, парченца лук, риган, плодчета бахар, лют пипер, канела, синап, индийско орехче и морска сол)


Начин на приготвяне:

Пилешките гърди се мариноват с мексиканската подправка "Фахита", след което се задушават в масло на тиган с лентите от кактус. Месото се загръща в кактусовите ленти, като между тях се поставя сиренето "Чедър". Запича се на грил за 8 мин. с допълнително поставено отгоре сирене "Чедър". Поднася се с горещ и лютив шоколадов сос, поръсено със сусам.


Ако обичате пикантни и добре подправени ястия определено мексиканската кухня ще ви хареса. Трябва да опитате и десертите.

Работното време на "Тех - Мех" е от 10:00 до 23:00 часа.
За резервации се обаждайте на управителя Николинка Николова.
Телефонът за връзка е 0885 853 262.

 

Разгледайте снимки от ресторант Tex-Mex:

 

Ресторант Текс Мекс вече в www.ReZZo.bg. ReZZервирайте маса с до -25% отстъпка от сметката. Към ресторанта: http://rezzo.bg/r/v/219/tex-mex

Rezzo BG

TrpAdvisor

 

Анкета

Кoe от предимствата на Албена е най-важно за Вас ?








Резултати
http://albena.bg/bg/pages/testimonials.html/
http://www.balchikgardens.com/bg