Albena contacts0 700 12 110 (на цената на един градски разговор) 8:30-17:00 Пон. - Чет.

Търсене на хотели

хотел
пристигане
заминаване
1 стая; -- нощувки
възрастни
над 12 г.
деца
от 2 до 12 г.

  Абонамент за бюлетин


  Новини   

  Готвач на Майкъл Джексън и Мадона глези туристите в Албена

  04/07/2012

  Алан ЛамонтанКулинарен виртуоз от Франция, който е готвил на Майкъл Джексън, Мадона и AC/DC, глези туристите в курорта Албена от десетина дни. Той се казва Алан Ламонтан и работи в ресторанта „Синьо небе", намиращ се на 17-ия етаж в хотел „Добруджа".

  „Избрах да работя в България, защото имате прекрасна природа. Харесвам страната Ви заради спокойствието, слънцето и морето. Работил съм в Германия, Франция, Англия и в Америка, но тук се чувствам най-добре.

  В родната си Франция съм се учил от едни от най-големите майстори в готварството, но най-големият и безценен опит съм взел от родителите ми. Майка ми е италианка, а баща ми французин. Двамата научиха мен, трите ми сестри и брат ми още като деца да можем да готвим. На 5 годинки правих специалитети и сосове, каквито и готвачите в ресторантите не могат да приготвят. Готвил съм за известни хора, като Майкъл Джекън обичаше салата с цветя, а Мадона си падаше по рибните деликатеси и италианска храна. В Албена гостите най-много обичат да им приготвям френски традиционни специалитети", сподели Ламонтан. Неговата голяма мечта е ресторантът, в който работи да стане най-известният в България. Именно заради това винаги дава най-доброто от себе си в кухнята и винаги изненадва своите клиенти с рецепци, които присъстват само в неговото меню.

  „Много от кулинарните ми произведения са от моите родители. С годините малко съм ги попроменил и съм ги направил още по-вкусни", разказва френският специалист.

  Той има три деца - двама сина на 15 и 23 г. и дъщеря на 28 г., която живее в Англия и работи като мениджър в ресторант.

  „Единият ми син е идвал три пъти в Албена. Много му харесва плажа, храната, морето. Нашето семейство е голяма реклама на България за нашите приятели във Франция, тъй като постоянно по Фейсбук и скайп им показваме със снимки колко е красиво тук", разказа още Ламонтан.

  Неговото хоби през свободното му време е да се грижи за плодоведете и зеленчуците в градината си.

   

  Анкета

  Кoe от предимствата на Албена е най-важно за Вас ?
  Резултати
  http://albena.bg/bg/pages/iso.html
  http://albena.bg/bg/pages/testimonials.html/
  http://www.balchikgardens.com/bg