Albena contacts0 700 12 110 (на цената на един градски разговор) 8:30-17:00 Пон. - Чет.

Търсене на хотели

хотел
пристигане
заминаване
1 стая; -- нощувки
възрастни
над 12 г.
деца
от 2 до 12 г.

  Абонамент за бюлетин


  Новини   

  Световен ден на предизвикателството

  09/05/2012

  Две почивки в Албена и Приморско ще имат възможност да получат участниците в Световния ден на предизвикателството, който ще се проведе на 12 май от 10 часа пред фонтана в Южен парк в София. Имената на печелившите ще бъдат изтеглени с томбола. Курортният комплекс ще зарадва двама от участниците със семеен уикенд, а всички, които се включат в спортната проява ще получат и 10 процента отстъпка за почивки в Албена и Приморско. 

  Световният ден на предизвикателството е проява от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА и се провежда ежегодно от 1983г. през месец май в над 100 страни на всички континенти. В България това е 20-то издание на големия празник  за масов спорт, което е основна проява от Националната програма за физическа активност и развитие „БУЛФАР'2012" на Българска Асоциация Спорт за Всички. Тази програма цели да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

  Денят за предизвикателство е ден за спорт и физическа активност под различна форма. В него могат да вземат участие всички желаещи, чрез практикуване на вид спорт или конкретна двигателна активност поне 15 минути без прекъсване, в зависимост от собствените физически възможности.

  Проявата ще даде шанс на хора, които никога не са спортували активно, да се включат в този ден, независимо под каква форма с поне 15 минути активни спортни занимания.

  За първи път Международният ден на предизвикателството се провежда през 1983 година. Спортната организация „PDRTICIPaction" в гр. Саскатун - Канада, реализира спортна програма за всички жители на града с основен мотив „занимание със спорт или физическа активност поне 15 минути без прекъсване". Идеята се приема от още 50 други общини и така през м. май същата година с изключителен успех се провежда Ден на Предизвикателството (Challenge Day). В него участват 650 000 канадци.

  В следващите години Предизвикателството минава границите не само на Канада, но и на континента и става една от най-мащабните спортни прояви в програмата на Международната Асоциация Спорт за Всички (ТАФИСА), която координира организирането му в световен мащаб и определя по жребий, съобразно броя на жителите, градовете съперници. Сега Предизвикателството се организира ежегодно в над 100 страни на всички континенти през м. май.

  Българското Предизвикателство дебютира на 26.05.1993 г. в гр. София. През 1994 г., когато организацията и ръководството на проявата се поема от БАСВ, в него се включват 16 общини на територията на София и над 10 града с над 50 000 участници.

   

  Анкета

  Кoe от предимствата на Албена е най-важно за Вас ?
  Резултати
  http://albena.bg/bg/pages/iso.html
  http://www.balchikgardens.com/bg
  http://albena.bg/bg/pages/testimonials.html/