Albena contacts0 700 12 110 (на цената на един градски разговор) 8:30-17:00 Пон. - Чет.

Търсене на хотели

хотел
пристигане
заминаване
1 стая; -- нощувки
възрастни
над 12 г.
деца
от 2 до 12 г.

  Абонамент за бюлетин


  Новини   

  Коне, участвали на Олимпиада, разхождат туристи в Албена

  20/04/2012

  Елитни коне, разхождат туристи в Албена, съобщи управителят на конната база в курортния комплекс Росен Петров. Той и Павлин Димитров са лицензирани от Спешъл Олимпикс България инструктори по спортна езда за хора с интелектуални затруднения.

  Базата разполага и с коне обучени специално за целта, които м.г. са участвали на Олимпийските игри за хора с интелектуални затруднения в Атина.

  В Албена има общо 15 коня, включително и две понита. Сред животните има елитни коне от Холандия, Източнобългарска порода за спорт, Арабска порода, Хафлингери, които най-често се използват от туристите за разходка по плажа.

  „Най-често гостите на Албена обичат да яздят по плажа след 18 часа. Услугата струва 25 лева за 45 минути. По време на маршрута  туристите се придружават от инструктор. Голям интерес има към шотландското пони, което децата ползват срещу 10 лева. Училището за езда е 10 часа. То включва 1 час теория, 4 часа езда в манеж, 4 часа езда в полето, 1 час езда на плажа, всички завършили получават диплома. Курсът е на стойност 250 лева", сподели Петров.


  Повече информация за възможностите за конна езда в Албена може да намерите тук.

   

  Конна езда в Албена

  Анкета

  Кoe от предимствата на Албена е най-важно за Вас ?
  Резултати
  http://www.ecoagro.bg/
  http://albena.bg/bg/pages/testimonials.html/
  http://albena.bg/bg/pages/albena-sport-calendar.html