Albena contacts0 700 12 110 (на цената на един градски разговор) 8:30-17:00 Пон. - Чет.

Търсене на хотели

хотел
пристигане
заминаване
1 стая; -- нощувки
възрастни
над 12 г.
деца
от 2 до 12 г.

  Абонамент за бюлетин


  Новини   

  Албена подготвя туристическа карта на Добруджа

  17/04/2012

  Съвременна туристическа карта на регион Добруджа, която ще бъде издадена на три езика, подготвя курортен комплекс „Албена". Съдържанието на картата съответства на клас - съвременни европейски комплексни туристически карти в М 1:100 000.
  Изданието на български и румънски е съвместно с международния търговски и културен център „Геопан" и Университета в Крайова.
  Тиражът на двете езикови версии е по 3 000 бр. На английски е 5000 бр. и е в чест на IV Международна картографска и ГИС конференция в Албена, която ще бъде от 18 до 22 юни т.г. За световния форум за заявени над 100 доклада от 33 държави.  

  Карта на Добруджа


  По време на конференция ще се проведе двудневен семинар по Ранно предупреждение и ръководство при кризи. Проявата е под патронажа на българския еврокомисар Кристалина Георгиева, която днес е потвърдила, че ще присъства. В Албена ще пристигнат над 200 учени и специалисти, като сред гостите ще бъде и американски космонавт.
  Инициативата за създаването на картата е подкрепена от Българската картографска асоциация  (БКА), като от ГЕОПАН обявиха, че в края на май ще приключат картографските дейности за новата туристическа карта на Добруджа.
  За представяне в картата ще бъдат поканени добруджански общини, престижни туристически обекти и стопани на културните забележителности на Добруджа.

   

  Кристалина Георгиева

  Анкета

  Кoe от предимствата на Албена е най-важно за Вас ?
  Резултати
  http://www.ecoagro.bg/
  http://www.balchikgardens.com/bg
  http://albena.bg/bg/pages/testimonials.html/