Albena contacts0 700 12 110 (на цената на един градски разговор) 8:30-17:00 Пон. - Чет.

Търсене на хотели

хотел
пристигане
заминаване
1 стая; -- нощувки
възрастни
над 12 г.
деца
от 2 до 12 г.

  Абонамент за бюлетин


  Новини   

  Български и руски опит за работа с младежта бе споделен в Албена

  12/07/2011

   

  ХІІ Международен фестивал на детското творчество се проведе в Театър - вариете "Албена" от 20 юни до 11 юли. 2 100 деца и младежи пяха, танцуваха и свириха пред жури, включващо изявени деятели на българската и руската култура. Поетът, композитор и изпълнител Михаил Белчев, композиторът Хайгашод Агасян, Сара-Нора Кръстева - прима балерина на Национлния театър за опера и балет оценяваха изпълненията на младите таланти от България, Русия, Румъния.

  През последната фестивална седмица, организаторите от Програма "Приятели на България" проведоха Асамблея на детското и младежко творчество. 120 педагози от цяла България обмениха опит при работа с деца в направление "Изкуства", в семинарната част на проявата. Част от тях представиха дейността си чрез участие на свои възпитаници в два фестивални концерта.

  В работната среща бяха представени български и руски политики за развитие на младежките дейности. В нея взеха участие членовете на Комисията по въпросите на младежда и туризма към Съвета на федерациите на Руската федерация, с председател Владимир Жидких, българският депутат, член на 41-то Народно събрание - Валентина Богданова, Янка Такева - председател на Синдиката на българските учители, представители на Министерство на образованието, младежта и науката, и Министерство на културата.

  На 8 юли, девет институции връчиха награди на участниците в ІV Конкурс за работещи в извънкласни и извънучилищни дейности. Конкурсът се организира по инициатива на Цветан Иванов - управител на МФПДТ "Приятели на България", осигуряващ награден фонд от 7 500 лв. Проявата е под патронажа на Министъра на образованието, младежта и науката.


   

  Анкета

  Кoe от предимствата на Албена е най-важно за Вас ?
  Резултати
  http://www.balchikgardens.com/bg
  http://www.ecoagro.bg/
  http://albena.bg/bg/pages/testimonials.html/